Bemutatjuk az ITF Közlekedési Kilátások 2017 kiadványt

Publikálva: 2017. január 30.

ITF Közlekedési Kilátások 2017

A Nemzetközi Közlekedési Fórum legfrissebb, globális közlekedési trendeket elemző kiadványát a mai napon tárják nyilvánosság elé. A kiadvány bemutatója a linkre kattintva élőben követhető 2017. január 30-án, közép-európai idő szerint 15:30-tól. 

A mobilitás jövőjét nagyban befolyásolják a Közlekedési Kilátások legutóbbi, 2015. évi kiadása óta bekövetkezett globális szakpolitikai, gazdasági és technológiai változások, valamint az ENSZ fenntartható fejlődési célok és a párizsi klímamegállapodás elfogadása. 

A 2017. évi tanulmány kitekintést nyújt a közlekedés iránti kereslet, és a közlekedésből eredő CO2-kibocsátások jövőbeli alakulásáról. A kiadvány kiemelt figyelmet fordít továbbá a városi közlekedési szolgáltatások hozzáférhetőségének témájára, kitérve a szakpolitikák meghatározó szerepére a fenntartható és mindenki számára hozzáférhető közlekedési rendszerek kiépítésében. 

A Nemzetközi Közlekedési Fórum az OECD keretei között működő, 57 tagországot tömörítő nemzetközi szervezet. Szerepét tekintve közlekedéspolitikai think tank, mely a közlekedést a gazdasági növekedés, környezeti fenntarthatóság, és társadalmi integráció összefüggéseiben is vizsgálja. Célkitűzése, hogy a közlekedéspolitika kérdéskörét a széles nyilvánossággal is megismertesse. Az ITF az egyetlen olyan globális szervezet, melynek tevékenységi köre valamennyi közlekedési módra kiterjed.        

Pálos Gabriella
Menü

Főoldal

Navigáció