Magyar arcok az OECD Fórumon: Kovács Patrik

Publikálva: 2016. május 26.

Idea Factory-The Digital World & the Future of Work; May 31. (10:00-13:00) (discussion leader)

A vállalkozói szellem hiánya, valamint a kudarctól való félelem tehetséges fiatalok tömegét riasztja el attól, hogy vállalkozóvá váljanak. Annak ellenére, hogy a piacok adottak és a kis- és középvállalkozások, valamint a startup-ok számára folyamatos támogatás biztosított, kevés fiatal vállal kockázatot és indít vállalkozást. A kkv-szektorban további nagy kihívást jelent a generációváltás. Három európai kis- és középvállalkozásból kettő azért kényszerül tevékenységét befejezni, mert a tulajdonosuk képtelen azt a következő generációknak továbbadni. A probléma enyhítéséhez valódi példaképre, valamint a vállalkozói szellem erősítésére van szükség.
A digitalizáció új távlatokat nyit a vállalatok számára, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a menedzsmentet és adatkezelést. Természetesen a fiatal vállalkozók, különösképpen a startup-ok, széles körben alkalmazzák a technológiai fejlesztéseket. A technológia és az, hogy manapság már bárhonnan dolgozhatunk, jelentősen átalakítja a modern vállalatirányítást. Ezek a folyamatok egy új kort nyitnak meg az ügyfelekkel történő kommunikációban és az ügyfelek megszerzésében is.
A mai fiatalok komoly kihívásokkal néznek szembe folyamatosan változó világunkban. A következő évtizedben 1 milliárd hagyományos munkahely szűnik meg. Az oktatási intézményeknek, és a munkaerőpiacoknak fel kell ismerniük azt a tényt, hogy a jövő munkahelyei szorosan kötődnek a technológiai fejlesztésekhez vagy azokon alapulnak.

Az OECD Fórumon termékeny és hasznos vitára számítok az imént említett tendenciákról, a lehetséges irányvonalak meghatározása mellett.

Rövid szakmai háttér

Kovács Patrik a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) alapító elnöke, mindemelett Európa legmeghatározóbb, fiatal vállalkozókat tömörítő ernyőszervezetének (JEUNE – Young Entrepreneurs’ Organization of the EU) elnöki posztját is betölti. A FIVOSZ mellett tagja az EuCham - European Chamber alapító tanácsának, és az Európai Bizottság Új Narratíva programjának (New Narrative for Europe) nagykövete. 2013-ban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Magyar Gazdaságért Díjjal tüntette ki.

Menü

Főoldal

Navigáció