Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete

Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete ellátja Magyarország képviseletét az UNESCO és az OECD nemzetközi szervezetekben, koordinálja a hazai részvételt és kapcsolatot tart az OECD, valamint az UNESCO Titkárság illetékes részlegeivel, továbbá kiemelt célja a hazai döntés-előkészítéshez szükséges információk becsatornázása.

Képviseletünk feladata a szakmai bizottságok, az OECD Tanács, illetve az UNESCO Végrehajtó Tanácsa és Közgyűlése magas szintű, illetve miniszteri szintű üléseinek előkészítése, a kiutazó delegációk információval való ellátása, valamint a programok megszervezése, koordinálása, lebonyolítása is. Képviseletünk szakmai tevékenysége keretében célként jelenik meg a pozitív országimázs-építés és a hatékony érdekérvényesítés az érintett nemzetközi szervezetekben.

Dr. Cséfalvay Zoltán, egyetemi tanár, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára 2014. szeptember 29. óta tölti be Magyarország OECD-nagyköveti posztját, és 2015. február 23-tól hazánk UNESCO-nagykövete is. Mivel Képviseletünk két nemzetközi szervezet mellett látja el feladatait, az OECD-s és az UNESCO-s témakörök közötti szinergiákat a korábbinál sokkal erősebben és jóval magasabb színvonalon tudja érvényesíteni.