OECD Fórum, Panel with Lunch – Life, Time & Space in the 21st Century, Párizs, 2016. június 1.

Mai, modern életünk minden egyes pillanatát a sebesség határozza meg. Gyorséttermekben ebédelünk vagy rendezzük gyermekünk születésnapi zsúrját; idegessé válunk, ha az internet lassúsága miatt nehezen tudjuk elérni kedvenc oldalainkat; gyors vagy ”speed-dating” applikációk segítségével keresünk párt magunknak a magánéletben. Mégis, a sebességre épülő modern fogyasztói társadalmunkban sokak számára egyre fontosabbá válik, hogy munkájuk és magánéletük között megtalálják az egyensúlyt. A témakört megvitató Panel with Lunch – Life, Time & Space in the 21st Century beszélgetést Robert Colvile író, újságíró moderálta.

Fotó: OECD

A panelbeszélgetésben részt vevő Sylvia Métayer (Sodexo) hozzászólásában a vállalatok szakemberekért és tehetségekért folyó versenyét emelte ki. Hozzátette, a modern világ egyre gyorsuló tempójának hatásai már az irodák, munkahelyek és vállalati kultúrák mindennapjainak működését is befolyásolják. Rapahel Gielgen (Vitra) nyomatékosította, a modern munkahelyi szolgáltatások (office perks), mint a vállalati óvodák és bölcsődék majdnem 100 éves európai fejlesztések, amit korunk vállalati óriásai (Facebook, IBM, Tesla stb.) úttörő újításként mutatnak be. Észrevételében az európai gazdasági szereplők önmaguk alulértékeltségéből származó kihívásokra hívta fel a figyelmet.

"Sok vállalat küzd a munkavállalók körében tapasztalható növekvő érdektelenséggel, vagy a munkahelyi stressz és a nem megfelelő körülményekből adódó mentális egészségügyi problémák kezelésével.” – tette hozzá a beszélgetéshez Holly Niemela jógaoktató. Holly – aki olyan szervezeteknél tart napi jóga és meditációs gyakorlatokat, mint a Google – megjegyezte, hogy a modern vállalatok sikerességében már nem elég a hagyományos számadatokra támaszkodni (munkahelyi elégedettség, növekedés mértéke stb.), hanem olyan tudományos/alternatív megközelítéseket is hasznos számba venni, mint a munka és magánélet összehangolása (work-life balance), kognitív rugalmasság vagy az úgynevezett puha faktorok (soft skills) fejlesztése.

Vadkerti Zoltán