Fiatal tehetséges zenészek adtak koncertet és mézeskalácsfestők mutatták be a magyar hagyományokat az OECD-ben megrendezett nemzeti ünnepi fogadáson 2018. március 13-án.
Párizs, 2018. március 13.

Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete a korábbi évekhez hasonlóan idén is az OECD Chateau épület dísztermében rendezte meg március 15-i nemzeti ünnepi fogadását megemlékezve az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról.

A meghívottak között voltak az OECD és az UNESCO vezetősége, a nemzetközi szervezetek mellé akkreditált nagykövetek, és a szervezetekben dolgozó magyar munkatársak is.A nagysikerű rendezvényt Dr. Cséfalvay Zoltán nagykövet nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: ezen a napon mi magyarok nemzeti színű kokárdát viselünk a szívünk fölött, mely a „márciusi ifjak” által viselt szimbólum volt a forradalom és szabadságharc alatt.

A nyitóbeszédet Korossy-Khayll Csongor (hegedű) és Dolfin Balázs (cselló) koncertje követte. A két fiatal tehetséges zenész Kodály-műveket játszott a nemzeti ünnep alkalmából.

A koncertet követően a résztvevők Fülepi Kálmán mesterszakács jóvoltából megismerkedhettek a tradicionális magyar konyha ízeivel és a magyar borokkal.

A díszterem előterében a Mézesmanna Art mutatta be a mézeskalácsfestés művészetét, amelyet a vállalkozó szellemű vendégek maguk is kipróbálhattak és elkészült műveiket hazavihették magukkal.

Tóth Rebeka