Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter 2018. június 26-án magas szintű látogatást tett a Nukleáris Energia Ügynökségnél (NEA).

A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Dr. Becskeházi Attila Csaba, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár és dr. Cséfalvay Zoltán OECD nagykövet társaságában 2018. június 26-án magas szintű látogatást tett a Nukleáris Energia Ügynökségnél (NEA).

A magyar delegáció William D. Magwood NEA főigazgatóval és vezető tisztségviselőkkel zajlott megbeszélése során tájékoztatást adott a Paks II projekt előrehaladásáról, továbbá a villamosenergia-ellátás rendszerszintű költségei és villamosenergia-rendszerek szén-dioxid-mentesítése tárgyában egyeztetett. A NEA köszönetét fejezi ki a Magyar delegáció számára a részletekbe menő információ- és ötletcserét lehetővé tevő látogatás kapcsán.

Forrás: NEA 2018. július havi hírlevél, http://www.oecd-nea.org/

Pálos Gabriella